Çalışırken Ek İş Ne Yapabilirim?

Çalışırken Ek İş Ne Yapabilirim?

Çalışırken ek iş ne yapabilirim sorusunu sıkça duymaktayız. Çünkü mesleği olup çalışanların ek gelire ya da ekstra kazanca ihtiyacı olabiliyor, çok fazla çaba sarf etmeden para kazanmak istiyorlar.

Daha önce evde para kazanma yollarını detaylı bir şekilde neler anlatmıştık. Fakat oradaki yöntemlerin çoğu yarı zamanlı değil tam zamanlı bir çalışmayla başarılabilecek yöntemlerdi. Bu yüzden size çalışırken ek iş olarak yapabileceğiniz yolları gösterelim.

Avrupa’yı etkisi altına alan coronavirüs pandemisi  sonrası ülkemizde de vakaların artmasıyla beraber önlemler alındı. Bu önlem tedbirleri kapsamında birçok toplu etkinlik yasaklanıp buluşma ortamları geçici bir süreliğine kapatıldı. 

İşte bu süreçte evden çalışma ve online eğitim gibi konular gündeme gelmeye başladı. Bazı şirketler çalışanlarına uzaktan çalışma diğer adıyla home office şeklinde çalışma fırsatı sundu. Ancak bu çalışma şeklini birçok şirket uygulamadı. Bu yüzden birçok kişi  sokağa çıkma yasağı geldiği için işsiz ile karşı karşıya geldi.

1. Evcil Hayvan Bakım Hizmeti

Evcil hayvan sahiplenenlerin ve  besleyenlerin sayısı gün güne artmakta. Özellikle köpek ve kedi gibi hayvanlar daha çok tercih edilmekte. Bu hayvanlara bakmak pek kolay değil fakat beslemesi oldukça zevkli.

Evcil hayvanı olanlar, tatile ya da işe  giderken evcil hayvanlarıyla ilgilenemeyecekleri için belirli saatlerde hayvanlarına bakması için bakıcı arıyorlar. Eğer siz de bu hayvanlarla ilgilenmeyi seviyor ve  bakabileceğinizi düşünüyorsanız, evinize hayvanları alabilirsiniz. Bu sayede hayvanların sizde kaldığı süre boyunca para kazanırsınız.

2. Yiyecek ve İçecek Hizmeti Verme

Evde yemek yaparak ek gelir elde edebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu artık günümüzde çok sık olarak yapılan bir iş.

Yemek yapma konusunda becerikli ve hünerli olanlar, boş vakitlerinde yemek yemek ve bir şeyler içmek isteyenlere istediklerini yaparak para kazanabiliyor.

Özellikle günler, partiler ve iş yemekleri gibi aktiviteler için yemek ve atıştırmalık ihtiyacı olmaktadır . Siz de yemek yapma konusunda becerikli ve yetenekli iseniz, bu organizasyonlar için yemek yapabilirsiniz

3. Pasta ve Tatlı Yapımı

Pasta ve tatlı yapma hususunda iyi olduğunuzu düşünüyorsanız, türlü türlü tatlıarak üreterek gelir elde edebilirsiniz. Birçok pastane evde üretimi yapılan ürünleri alarak satışa sunmaktadır. Çünkü ev yapımı olan bu ürünler günümüz koşullarında oldukça ilgi görmeye başladı.

İster bir pastane ile anlaşabilir ve oraya ürünlerini üretebilir ve satabilirsiniz, isterseniz de kendi ürünlerinizi tamamen kendiniz pazarlayabilirsiniz. Pazarlamaya kendi çevreniz üzerinden başlamaya da özen gösterin.

Yorum Yap