Part Time İş Olarak Nerede Çalışılabilir?

Part Time İş Olarak Nerede Çalışılabilir?

Birçok üniversite öğrencisi barınma, gıda ve okul ihtiyaçlarının karşılanması, bununla beraber ailelerine destek olma zorunluluğundan dolayı okurken çalışmak durumunda kalabiliyor. Öğrenciler bazen okudukları bölümler içerisinde edindikleri yetenekleri kullanabilecekleri bazı işlerde çalışabilmektedir. Bazıları ise hizmet sektörü üzerindeki işgücü açığını doldurmaktadır. Part time iş olarak nerede çalışılabilir? Üniversite öğrencisi nerede çalışabilir? İşte merak edilen bütün sorulara verdiğimiz cevaplar aşağıdaki gibidir.

Üniversite öğrencileri gelir elde edebilmek ve kendi kendilerine yetinebilmek için hem okumaya hem de çalışıp para kazanmak durumunda olabilir. Bu durumlarda ise part time iş bulmak onlar için oldukça önemlidir. Bu işlerden bazıları ise aşağıdaki şekildeki gibidir:

Anketörlük

Öğrencilerin yapabileceği Part Time işler listesinin ilk sırasında yer almasının nedeni çalışma saatlerini kişilerin kendilerine göre belirlemesidir. Ayrıca herhangi bir tecrübe aranmaması da anketörlük işinin ilk sıralarda yer almasının diğer bir sebebidir. Genelde ücretlendirmeler anket başına yapılmaktadır, anketlerin uzunluğuna ve zorluğuna göre bu durumda değişiklik gösterebilmektedir.

Satış Danışmanlığı, Tezgahtarlık

Üniversite öğrencilerinin en kolay ve en hızlı bulabileceği işlerden birisidir. Çoğu kurumsal firma mağazası içerisinde part time çalışabilen üniversite öğrencisini personel olarak bulundurmaktadır. Az bir deneyiminiz bulunuyorsa ideal bir iştir. Özellikle alışveriş merkezlerinin ülkemizin hemen hemen her yerine yayılması ile beraber bu konuda daha nitelikli bir personel açığı ortaya çıkmıştır.

Garsonluk, Komi, Mutfak Çalışanı

Biraz yorucu bir iş şekline sahip olsa dahi çok fazla tecrübe istemeyen bir iştir. Özellikle Fast Food firmaları üzerinde rahat bir şekilde çalışabilirsiniz. Ayrıca Mc Donalds, Burger King gibi firmalar orta-alt ve alt düzey yönetici kadrolarını mağazalarında part time çalışabilen üniversite öğrencilerinden seçmektedir. Bu yüzden dolayı bu tarzdaki restoranlarda çalışmak ekstra olarak ise ciddi bir kariye başlangıcı olabilir.

Kasiyerlik, Market Çalışanı

Günümüzde her köşe başında en az bir tane zincir market bulunmaktadır. Bu marketler içerisinde iş bulmanız oldukça basit ve kolay olur. Kasiyerlik haricinde tecrübe istemeyen kolay bir iştir. Kasiyerlik için ise kısa bir eğitim almanız halinde bu iş pozisyonunda da çalışabilirsiniz.

Yorum Yap